Need any help? Contact Us

CLT hout (cross laminated timber) is een massief houten paneel. Dit materiaal is perfect voor grote constructies doordat het is opgebouwd uit kruislings verlijmde vuren houten planken. Door de opbouw is het vormvast en heel geschikt voor vloeren en wanden maar bijvoorbeeld ook spantconstructies.

Werken met CLT  heeft veel constructieve voordelen:

Licht

Het lage gewicht van de panelen zorgt voor lagere kosten omdat er bij de montage een relatief kleinere kraan nodig is. Dit terwijl CLT vergelijkbaar is met beton betreft constructieve eigenschappen.


Grote overspanningen

Door de kruislingse verlijming van het hout is het een sterk en stijf bouwmateriaal waardoor er grote vloeroverspanningen en wanden mee gerealiseerd kunnen worden.


Snel

De panelen kunnen worden voorzien van openingen en uitfrezingen waardoor de uitvoering op de bouwplaats sneller gaat. Omdat CLT geen droogtijd nodig heeft kunnen de panelen direct worden voorzien van afwerkingsmaterialen.

CLT BOuw CLT Bouw projecten
Home Over Ons Time-Out villa's Nur-Holz villa's Lifestylebeachhouses CLT Bouw Chalets Surplus Maatwerk  Interieur Referenties Contact
Time OUt Second Home B.V. Alblasserdam

Kantoor: Ohmweg 57H - 2952 BD - Alblasserdam
Werkplaats: Amperestraat 36 - 2952 AA -  Alblasserdam

E: info@timeout-secondhome.com

T: 078-6999622 M: 06-13510158

UNIEK! Uw woning duurzaam en energiekosten verlagend bouwen. Lees hier meer..

Home