Streven naar energieneutraal gebruik

Duurzaamheid was een belangrijk item bij het ontwerp van alle modellen. Hierin is Ap Kremer van APRecreatiewoningen sturend geweest. “Ons streven is dat de klant de woning geheel energieneutraal kan gebruiken” aldus Ap Kremer. Time Out Second Home biedt volop mogelijkheden dit waar te maken zoals zonnepanelen, een aardwarmtepomp, een regenwater recyclesysteem, integrale LED- verlichting of een oplaadpunt voor een elektrische auto. Vanzelfsprekend worden de materialen met een FSC keurmerk geleverd. Vraag naar de mogelijkheden.

Energie, gezondheid en comfortWij streven er naar onze woningen duurzaam te bouwen.

Daarbij zijn drie hoofdzaken belangrijk: 'energie, gezondheid en comfort'.


Enkele duurzame aspecten zijn 'standaard' wanneer wij een woning bouwen:

- Onze woningen hebben onderandere standaard een hoge Rc waarde (isolatie)

- APRecreatiewoningen is als bedrijf FSC gecertificeerd

- Alle materialen worden zo veel mogelijk geleverd met FSC keurmerk

- Relatief korte bouwtijd (circa 12 weken)

- Leveranciers op korte afstand van de bouwlocatie


Optioneel kunt u uw woning voorzien van:

1. Toeleveranciers en onderaannemers moeten FSC gecertificeerd zijn

2. Hoogwaardige beglazing HR+++ (triple beglazing)

3. Snelle bouwtijd waardoor minimale ecologische voetafdruk

4. Oplaadpunt voor elektrische auto’s

5. Oplaadpunt voor elektrisch fietsen

6. Onderhoudsarme woning

7. Hulp bij toetsing subsidieaanvraag

8. Hergebruik van regenwater voor toilet en wasmachine

9. Led verlichting interieur en exterieur

10. Aardwarmtepomp

11. Hoog rendement houtkachel

12. Zonnepanelen

13. Energie besparende inbouw apparatuur voor de keuken

14. Integreren windenergie

15. Warmte boiler in combinatie met zonnepanelen

16. Toepassen van natuurlijke isolatiemateriaal

17. Het toepassen van voorgeselecteerd lokaal Inlands hout

Need any help? Contact Us

Bij een moderne vakantievilla hoort een moderne energiehuishouding. Uw vakantieplezier wordt nog groter met de wetenschap dat uw villa nagenoeg zelfvoorzienend is als het op verwarming en warm water aan komt.

Indien u de villa ook nog eens verhuurt, zorgt een duurzame energiehuishouding voor een hoger huurrendement. Uw jaarlijkse kosten blijven ondanks intensief gebruik laag en voorspelbaar. De investering in de duurzame maatregelen rendeert bovendien minstens zo goed als uw hele vakantievilla.

Omdat een vakantiewoning zelfs bij intensieve verhuur een grillig gebruikspatroon laat zien moeten technologie voor verwarming en warm water hier op worden aangepast. De voorzieningen moeten direct paraat zijn zodra er iemand het huis gaat gebruiken, maar zeer laag in verbruik blijven als het huis leeg staat. Elemental Generation, specialist op het gebied van duurzame energiesystemen en partner van TimeOut [second home] biedt u een concept aan waarmee uw energie-inkoop teruggebracht kan worden naar slechts enkele honderden euro's per jaar.

Het concept bestaat uit een combinatie van split lucht-water verwarmingstechnolgie voor verwarming en warm water, zonnepanelen voor uw stroomverbruik en een energiemonitoringsysteem waarmee u het energieverbruik in de woning kunt monitoren en waarmee u (of eventueel de verhuurorganisatie) apparatuur op afstand kunt aan- en  uitschakelen. Het doel van deze configuratie is om de benodigde energie voor verwarming en warm water met ca. 90% te reduceren.

Door de 20 zonnepanelen op het dak van uw villa wordt de hoeveelheid elektriciteit die u nog van het energiebedrijf moet inkopen beperkt tot het huishoudelijk gebruik. En in de zomer loopt uw meter soms zelfs achteruit. Gas vindt u al helemaal niet meer terug in de villa. Alle verwarming is elektrisch.

Uw villa wordt uitgerust met deze duurzame energietechnologie tegen een meerprijs van €16.500,00 excl BTW. Uw maandlasten worden hiermee teruggebracht van ca. €210 naar ca. €50 euro in de maand. Een beparing die kan oplopen naar meer dan €1800 per jaar.*

*Berekening op basis van standaard referentiegegevens. Daadwerkelijk verbruik afhankelijk van bezetting en gebruik.
Aan onze voorbeeldberekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

UW VAKANTIEWONING DUURZAAM VERWARMEN EN VOORZIEN VAN EIGEN OPGEWEKTE STROOM!

Warmtepompboiler:

Een warmtepomp verwarmt water met warmte uit de omgevingslucht en vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot wel 3x minder stroom. De warmtepomp kan in de zomer ook de binnenruimte helpen koelen. De apparatuur bestaat uit een warmtewisselaar met ventilator die buiten of aan de (achter)gevel wordt opgesteld en een warm water eenheid met 270L (!) buffervat binnen.

Zonne-energie:

De zonne-energiesystemen die Elemental Generation ontwerpt en bouwt zijn zonder uitzondering van hoge kwaliteit. Het ontwerp voor de vakantievilla bestaat dan ook uit hoogwaardige full-black panelen met een hoog elektrisch rendement. De montage vindt plaats middels een volledig “in-roof” systeem: de zonnepanelen liggen als het ware verzonken tussen de pannen voor een zeer fraai resultaat. De installatie voor deze vakantievilla is eventueel uit te breiden van 20 tot 30 panelen.


Monitoring systeem:

Het monitoring systeem stelt u in staat om steeds het energieverbruik in de vakantievilla te volgen. Niet alleen de hoofdmeter wordt gemonitord maar ook diverse apparaten naar keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld het verbruik van de warmtepomp of andere elektrische apparaten in huis monitoren. Ook de opbrengst van de zonnepanelen wordt inzichtelijk en grafisch in beeld gebracht. De meterstand kunt u op elk gewenst moment uitlezen en het verbruik over een achterliggende periode bekijken. En indien de villa eens een weekje niet is verhuurd, dan schakelt u de verwarming eenvoudig in zijn geheel uit!


Voor een persoonlijke kennsmaking en uitleg kunt u contact opnemen met:

Elemental Generation BV / Prins Frederik Hendrikstraat 65 / 3051EN Rotterdam info@elementalgeneration.com / Tel:. 010-4618-318Hempflax

Hempflax Isolatie wordt in matvorm van verschillende dikten geleverd en is geschikt voor warmte -en geluidsisolatie van daken, muren en vloeren. Hempflax Isolatie is het ecologische alternatief voor conventionele isolatiematerialen. De verwerking van Hempflax Isolatie is schoon en stofarm. Het materiaal is verdraagzaam voor de huid zonder veroorzaking van jeuk.


Hempflax Isolatie is een kwaliteitsproduct met een hoge isolatiewaarde. Hempflax Isolatie kenmerkt zich door uitstekende technische eigenschappen en voldoet aan de Europese technische toelatingseisen (ETA-........) en DIN-normen met proef -en toelatingscertificaten. Hennepvezel heeft een goede vochtopname -en verdelingseigenschappen waardoor een optimale vochtregulatie ontstaat. Omdat hennepvezel geen eiwitten bevat is heeft het materiaal geen chemische behandeling tegen motten en kevers ondergaan. Als brandbestrijdingsmiddel is soda toegevoegd. Hempflax Isolatie zorgt voor een mensvriendelijk en gezond interieurklimaat.


Hempflax Isolatie bestaat voor 90% uit hennepvezel en 10% bico of PLA (mais zetmeel) versterkingsvezel.


Klik hier voor de Brochure!


De dubbele verbranding in combinatie met een optimaal werkende warmtewisselaar zorgen voor een hoog rendement van wel 93%. Dit met een warmteafgifte naar de CV van 70%. Het vermogen van de Walltherm ligt tussen de 15 en 20 kW. Daarmee heeft de Walltherm voldoende vermogen om naast het huis te verwarmen ook voor warm douchewater te zorgen. De Walltherm wordt gecombineerd met een buffervat. De warmte kan hierin worden opgeslagen. Op de momenten dat de houtkachel niet brandt kan de opgeslagen warmte in het buffervat benut worden. Door een optimale verbranding blijft weinig as achter. Dit maakt de Walltherm bijna onderhoudsvrij. De bovenste branderkamer is zo ontwikkelt dat deze volledig met hout gevuld kan worden. Hierdoor kan men 3 `a 4 uur achterelkaar op één houtvulling stoken. Met twee tot drie houtvullingen per dag is uw huis 24 uur per dag verwarmd. De Walltherm is leverbaar in drie uitvoeringen en in twee kleuren. Technische specificaties kunt u vinden in onze Walltherm productcatalogus.


Details van de CV-haard

De verbranding van de Walltherm is vergelijkbaar met andere houtvergassers. De Walltherm is wel uniek in het functioneren zonder ventilatoren. De Walltherm heeft twee branderkamers waarvan de bovenste gebruikt wordt om het hout van vast naar brandbaar gas om te zetten. In de onderste branderkamer wordt dit brandbare gas vermengd met extra zuurstof. Hierdoor ontstaat een optimale mix en lopen de temperaturen van de verbranding op tot 1200 graden. In de warmtewisselaar worden de rookgassen weer afgekoeld tot 90-100 graden en het CV water opgewarmd. De pomp verplaatst het warme water naar het buffervat. Om dit proces te starten moet eerst trek gecreëerd worden in het rookkanaal. Bij het opwarmen van het rookkanaal wordt de Walltherm gestookt met de klep open. Wanneer de rookgasthermometer 300 graden aangeeft en er in de branderkamer een gloeiende as laag over de verbrandingsmond is, kan de klep dicht gezet worden. De trek in het rookkanaal zuigt de rookgassen uit de bovenste branderkamer naar beneden. De bovenste branderkamer van de Walltherm mag volledig gevuld worden met hout zodat de haard geduurde 3-4 uur op maximaal vermogen brandt zonder omkijken. Eco2all levert de Walltherm ook als totaalsysteem met buffervat en zonnecollectoren voor uw ecologisch verwarmingssysteem. De Walltherm is in de winter de warmtebron terwijl de zonnecollectoren in de zomer de warmte leveren.


De Walltherm is de eerste houtvergasser met CV aansluiting voor in de woonkamer Met een rendement van wel 93%! NL Greenlabel: duurzaamheid in materiaal, producten,  planten en buitenruimtes

NL Greenlabel

Duurzaamheid is een containerbegrip geworden. Bedrijven en consumenten die oprecht duurzaam willen handelen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. Er is behoefte aan een praktische methode die alle duurzaamheids aspecten via een rekenmodule kan beoordelen, wegen en labelen.


NL Greenlabel heeft het doel duurzame producten en materialen in de ruimste zin van het woord te bevorderen. Dit label biedt in één oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van producten & materialen, planten of gebieden. Duurzaamheid is daarmee integraal meetbaar gemaakt. Dat maakt het voor iedereen eenvoudiger om bewuste en verantwoorde keuzes te maken.


Als partner zijn wij onlangs afgereisd naar Brazilië en Suriname om daar een duurzame reis te maken langs onder andere houtzagerijen en het FSC-bos. De reis stond in het teken van duurzaamheid.


Home Over Ons Time-Out villa's Nur-Holz villa's Lifestylebeachhouses CLT Bouw Chalets Surplus Maatwerk  Interieur Referenties Contact
Time OUt Second Home B.V. Alblasserdam

Kantoor: Ohmweg 57H - 2952 BD - Alblasserdam
Werkplaats: Amperestraat 36 - 2952 AA -  Alblasserdam

E: info@timeout-secondhome.com

T: 078-6999622 M: 06-13510158

UNIEK! Uw woning duurzaam en energiekosten verlagend bouwen. Lees hier meer..

Home