55 m2

In bepaalde situaties stelt de wetgeving dat het te bouwen volume ondeelbaar moet zijn. Met andere woorden, behalve het toegelaten maximale oppervlakte stelt de transportvraag ons voor een grotere uitdaging. Hoe kan je 55 m2 over de weg vervoeren, hoe kan je een maximale transportbreedte van vier meter.

Uitbreiden?

De Vouwwagen biedt ons de aanleiding. Hoe iets klein en compactst zich tot een volwaardige vakantie ruimte kan ontvouwen. De Camper ontwikkelt dit door, waarbij volledige delen naar buiten, schuiven bankstellen, eetruimtes badkamer of keukenblokken, buiten de toelaatbare transportbreedtes ontvouwen zich volledige ruimtes.

In de plattegrond blijft de kern steeds herkenbaar. Zo kan ook de Time Out surplus reeks zich ontwikkelen als een te transporteren kern met een breedte van 4 meter en een maximale lengte van 12 meter, waaraan nadien de nevenfuncties worden opgehangen.

Zo kan men ook onderzoeken welke functies tijdelijk zijn. Waarbij tenten zich uitvouwen rondom de woning en er zo meer mensen op 55 m2 kunnen logeren.