078-6999622

Bij een moderne vakantievilla hoort een moderne energiehuishouding. Uw vakantieplezier wordt nog groter met de wetenschap dat uw villa nagenoeg zelfvoorzienend is als het op verwarming en warm water aan komt.

Indien u de villa ook nog eens verhuurt, zorgt een duurzame energiehuishouding voor een hoger huurrendement. Uw jaarlijkse kosten blijven ondanks intensief gebruik laag en voorspelbaar. De investering in de duurzame maatregelen rendeert bovendien minstens zo goed als uw hele vakantievilla.

Technologie

Omdat een vakantiewoning zelfs bij intensieve verhuur een grillig gebruikspatroon laat zien moeten technologie voor verwarming en warm water hier op worden aangepast. De voorzieningen moeten direct paraat zijn zodra er iemand het huis gaat gebruiken, maar zeer laag in verbruik blijven als het huis leeg staat.

Het concept bestaat uit een combinatie van split lucht-water verwarmingstechnologie voor verwarming en warm water, zonnepanelen voor uw stroomverbruik en een energiemonitoringssysteem waarmee u het energieverbruik in de woning kunt monitoren en waarmee u (of eventueel de verhuurorganisatie) apparatuur op afstand kunt aan- en  uitschakelen. Het doel van deze configuratie is om de benodigde energie voor verwarming en warm water met ca. 90% te reduceren.

Zonnepanelen

Door de 20 zonnepanelen op het dak van uw villa wordt de hoeveelheid elektriciteit die u nog van het energiebedrijf moet inkopen beperkt tot het huishoudelijk gebruik. En in de zomer loopt uw meter soms zelfs achteruit. Gas vindt u al helemaal niet meer terug in de villa. Alle verwarming is elektrisch.

Kostenbesparing

Uw villa wordt uitgerust met deze duurzame energietechnologie tegen een meerprijs van €16.500,00 excl BTW. Uw maandlasten worden hiermee teruggebracht van ca. €210 naar ca. €50 euro in de maand. Een besparing die kan oplopen naar meer dan €1800 per jaar.*

*Berekening op basis van standaard referentiegegevens. Daadwerkelijk verbruik afhankelijk van bezetting en gebruik.
Aan onze voorbeeldberekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.

Streven naar energie neutraal gebruik

Duurzaamheid was een belangrijk item bij het ontwerp van alle modellen. Hierin is Ap Kremer van Time Out Second Home sturend geweest. “Ons streven is dat de klant de woning geheel energie neutraal kan gebruiken.”

Time Out Second Home biedt volop mogelijkheden dit waar te maken zoals zonnepanelen, een aardwarmtepomp, een regenwater recyclesysteem, integrale LED- verlichting of een oplaadpunt voor een elektrische auto. Vanzelfsprekend worden de materialen met een FSC keurmerk geleverd.

 

Energie, gezondheid en comfort

Wij streven er naar onze woningen duurzaam te bouwen. Daarbij zijn drie hoofdzaken belangrijk: ‘energie, gezondheid en comfort’.

Enkele duurzame aspecten zijn ‘standaard’ wanneer wij een woning bouwen:

 Onze woningen hebben onderandere standaard een hoge Rc waarde (isolatie)

 APRecreatiewoningen is als bedrijf FSC gecertificeerd

 Alle materialen worden zo veel mogelijk geleverd met FSC keurmerk

 Relatief korte bouwtijd (circa 12 weken)

 Leveranciers op korte afstand van de bouwlocatie

 

Optioneel kunt u uw woning voorzien van:

1. Toeleveranciers en onderaannemers moeten FSC gecertificeerd zijn

2. Hoogwaardige beglazing HR+++ (triple beglazing)

3. Snelle bouwtijd waardoor minimale ecologische voetafdruk

4. Oplaadpunt voor elektrische auto’s

5. Oplaadpunt voor elektrisch fietsen

6. Onderhoudsarme woning

7. Hulp bij toetsing subsidieaanvraag

8. Hergebruik van regenwater voor toilet en wasmachine

9. Led verlichting interieur en exterieur

10. Aardwarmtepomp

11. Hoog rendement houtkachel

12. Zonnepanelen

13. Energie besparende inbouw apparatuur voor de keuken

14. Integreren windenergie

15. Warmte boiler in combinatie met zonnepanelen

16. Toepassen van natuurlijke isolatiemateriaal

17. Het toepassen van voorgeselecteerd lokaal Inlands hout

Warmte en zon

Uw vakantiewoning duurzaam verwarmen

Warmtepompboiler

Een warmtepomp verwarmt water met warmte uit de omgevingslucht. En vult deze opgewekte energie aan met elektrische energie om zo tot de gewenste temperatuur te komen. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruiken warmtepompboilers tot wel drie keer minder stroom.

De warmtepomp kan in de zomer ook de binnenruimte helpen koelen. De apparatuur bestaat uit een warmtewisselaar met ventilator die buiten of aan de (achter)gevel wordt opgesteld en een warm water eenheid met 270 liter buffervat binnen.

Zonne-energie

Het ontwerp voor de vakantievilla bestaat uit hoogwaardige full-black panelen met een hoog elektrisch rendement. De montage vindt plaats middels een volledig “in-roof” systeem: de zonnepanelen liggen als het ware verzonken tussen de pannen voor een zeer fraai resultaat. De installatie voor deze vakantievilla is eventueel uit te breiden van 20 tot 30 panelen.

Subscribe
Weekly newsletter

Weekly newsletter